Banden

Uw banden zijn het enige contact met het wegdek. Het is daarom belangrijk om regelmatig de banden goed te controleren

Is de bandenspanning nog in orde?
Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. De kans op een klapband is groter bij te zachte banden. Maar bij te harde banden is het contact met de weg weer minder en is er hogere bandenslijtage.

Is het profiel nog voldoende en voor hoe lang?
Wij controleren de banden van onze klanten regelmatig, wij hebben immers een goed beeld van de afstanden die onze klanten rijden en dus de slijtage. Minder profiel betekent meer kans op aquaplanning bij regen of slippen.

Winterbanden / Zomerbanden
Het is steeds meer gebruikelijk om winter – en zomerbanden banden te hebben. Gaat u in de winter naar Duitsland of Oostenrijk is het rijden met winterbanden zelfs verplicht en moet het profiel minimaal 4 mm zijn.

In Duitsland is het niet alleen verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet zelfs aangescherpt. De band moet nu het Alpine-symbool hebben. dit is een “berg met sneeuwvlokje”.

Winterbanden rijden ook echt beter en fijner in de sneeuw maar waar laat je al die onhandige banden/wielen en wie wisselt ze 2x per jaar? Wij bieden een oplossing met ons ‘bandenhotel’ en wisseldienst.